Chokladtårta till alla ♥ dag

10 blötlagda dadlar
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
75 g mjölkfritt smör
1,5 dl mandelmjöl
50 gram mörk choklad
2 ägg
1 msk kokossocker
 
Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme. Vispa ihop kokossocker och ägg till en pösig smet. Häll ner chokladblandningen i äggsmeten. Blanda ihop alla torra ingredienserna med varandra och häll sedan över dem till övrig smet lite i taget samtidigt som man rör om. Mosa dadlarna och rör ner i resten av smeten. Häll över i en form, jag använder silikonform som inte behöver smöras och det fastnar inte i en sådan. In i ugnen på 175 ºC i 10-15 min. Ta ut och låt svalna innan den vänds upp och ner.
 
 
 
 
Dekorerade den med spritsad chokladkräm och jordgubbar.
 
 

Kommentera här: