Walnötsbrownies

 
1 dl valnötter
0,75 dl kakao
3 matskedar kokosolja
1 krm vaniljpulver
10 dadlar
1 matsked mandelsmör
 
Mixa alla ingredienser förutom kokosoljan och valnötter till en slät smet. Rör ner kokosoljan och valnötterna och blanda ordentligt. Häll ner all smet i en bakplåtsklädd form och ställ in i kylen. Låt stå minst en timme innan servering. Förvaras i kylen. 
 
 
 

RAW kanelbollar

En variant av kanelbullar med glasyr. RAW, glutenfritt, sockerfritt, veganskt och snabba att göra. OBS! Mäktiga!
 
Bollarna:
12 färska urkärnade dadlar
1/2 dl mandelmjöl
1 matsked (bestickmått) kokosolja
1 matsked (bestickmått) mandelsmör
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
 
Glasyr:
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
1 msk agavesirap
 
Bollarna:
Börja med att kärna ur dadlarna om det finns kärnor i. Mixa sedan dadlarna tills dem är mjuka. Rör ner samtliga ingredienser och rör om tills allt är ordentligt blandat. Ta upp bitar av deg och tryck ner i formar (blir ca 12 st med små formar). Låt stå i kylen 15-20 min inann glasyren ska på.
 
Glasyren:
Blanda alla ingredienser försiktigt över ett vattenbad samtidigt som det rörs om. Detta tills kokosoljan blivit tillräckligt "lös" för att kunna hällas över bollarna. Använd ca 1 tsk glasyr till varje boll. Låt stå i kylen ca 1 timme innan servering. Förvara i kylen.