Rotfruktschips

Chips på rödbeta och morot - lite som fanns i kylen helt enkelt. Till denna skål är det 5 små morötter och 2 rödbetor. För att få dem så tunna använde jag potatisskalare. Plus är att alla blir lika jämna då. Blanda dem i en skål med lite lite olivolja och salt.  Lägg upp på en plåt, ej omlott. 150 grader på ugnen och ca 30 min inne. Man får hålla lite koll så att dem är klara eller om mer tid behövs. Har man varmluftsugn kan man ta och köra fler plåtar samtidigt. Öppna luckan lite då och då så att fukt kan komma ut. La dem på papper så det sista av olivoljan kunde rinna av innan uppläggning i skål. 

Tre sorters kokos

 
1 dl riven kokos
2,5 dl kokosmjöl
2 stora matskedar (inte måttet) kokosolja 
0,5 dl kakao
2 msk agave
hackade hasselnötter
 
Smält kokosoljan och agave. Blanda ihop torra ingredienser (utom hasselnötterna). Häll över oljan till torrvarorna och rör om. Smeten ska vara kladdig. Tryck ihop till bollar med händerna och rulla i hasselnötterna. Har tidigare mixat hasselnötterna till ett "mjöl". För stora bitar av hasselnötterna fastnar inte. Låt stelna i kylen och förvaras sedan i kylen.