Kokoskakor med chokladkräm

9 st
Till kakorna:
3 äggvitor (spara gulorna)
1 dl kokosmjöl
 
Till chokladfluffet:
3 äggulor
1 msk agave
3 msk kakao
25 g mjölkfritt margarin
 
Kakorna
Sätt på ugnen på 175 grader. Separera äggen och dela upp gulorna och vitorna. Häll över äggvitorna i en bunke tillsammans med kokosmjölet. Knåda ihop för hand till en någorlunda deg. Forma kakorna i händerna. TIPS! Ha lite blöta händer så fastnar inte kakorna i händerna. Lägg på en plåt och in i ugnen i 10-15 minuter. Lagom så att dem får lite färg. Ta ut och låt svalna innan krämen kommer på.
 
Chokladkräm
Smält margarinet på låg värme på spisen. Rör ihop övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan margarinet och rör om tills det blir en slät smet. Smaka av om krämen upplevs som för stark, rör i mer agave i sådana fall. Häll smeten i en spritser och spritsa ut krämen på kakorna när dem svalnat. 
 
 
 
 
Krämen är i konsistens som smörkräm (fast innehåller inte alls samma kalorimängd!)
 
 
 
 

Kommentera här: