Hasselnötskräm

150 gram hasselnötter 
3 matskedar smält kokosolja
4 msk kakao
1 msk agave

Rosta hasselnötterna i ugnen tills dem börjat bli gyllene. Häll ner dem i mixern och mixa tills hasselnötterna är smulor. Häll ner övriga ingredienser och mixa i 2-3 minuter till tills konsistensen är len. Häll upp i burkar och förvara i rumstemperatur. Ät på mackan eller tillsammans med frukt. 

Kaffepanacotta med kolasås

5 dl vispgrädde
1 påse vegogel
2 msk pulverkaffe
1/2 vaniljstång
10 droppar vaniljstevia

Värm på grädden i en kastrull på spisen. Värm men koka inte. Rör ner pulverkaffet och låt det lösa sig under omrörning. Droppa i stevia. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna och rör ner i kaffeblandningen. Ta bort kastrullen från spisen och tillsätt en påse vegogel (motsvarar 2 gelatinblad) under omrörning. Häll upp i glas, detta räckte till 6 portioner. Ställ in i kylen ett par timmar eller över natten innan servering. 

Kolasåsen är gjord på kondenserad mjölk. Koka en burk kondenserad mjölk utan etikett i en kastrull som hela tiden har vatten som täcker burken. Koka i 2 timmar och kyl sedan ner burken. Tillsätt ev. Sötning om man vill, honung/agave/stevia/kokossocker.