Proteinpudding

Det verkar vara på tapeten att äta proteinpudding nu. Har själv fastnat för den trenden. Kanske för att det oftast smakar som chokladpuddingen man åt som liten. Detta är min variant av puddingen. 


1 dl proteinpulver choklad
2 dl mandelmjölk
1 påse vegogel
1 tsk agave
1 msk kakao

Häll upp mandelmjölken i en kastrull och sätt på medelvärme. Vispa ner samtliga ingredienser i kastrullen - förutom vegogelen. Rör ner allt och låt det bli lite varmt innan vegogelen ska ner. Vispa hela tiden. Ta bort från plattan och häll genast upp i portioner. Låg svalna och förvara i kylen.

Denna omgång blev det 3 portioner på. 


Golden milk

Här är receptet på pastan. Kan användas i smoothie eller med lite varm mjölk. Använder själv nötmjölk och blandar ner i. Tar då en tesked och rör ner. 


1 msk gurkmeja 
1/2 msk kardemumma
2 krm svartpeppar
1 tsk kanel
2 msk ingefära
1 dl vatten 

Alla kryddor ska vara i pulverform, de som inte är det får mortlars ner till pulver. Häll i alla kryddor i en kastrull med vatten och koka upp under omrörning. Koka på mellanhög värme. Häll över pastan i en burk och låt svalna. Ställ sedan in i kylen. Har inte pastan svalnat helt innan kylen så blir det kondens och pastan blir vätskig. 


Snickerskaka

Botten
100 g valnötter
1 msk dadelsirap
1 dl glutenfria havregryn
1 dl mandelmjöl
2 msk vatten
1/2 dl kakao
 
Fyllning
1,5 dl jordnötssmör
1 dl glutenfria havregryn
3 msk agave
3/4 dl vatten
 
Glasyr
1/2 dl kokosolja
2 msk agave
1/2 dl kakao
 
Botten
Börja med botten. Mixa alla ingredienser i en mixer och tryck sedan ut smeten i en form med löstagbar kant. 
 
Fyllning
Gör sedan fyllningen. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät smet. Bred ut över botten försiktigt utan att blanda botten och fyllningen. Grädda i mitten av ugnen på 175 º C i 10 minuter.
 
Glasyr
Låt kakan svalna helt från att ha tagits ut ur ugnen (annars stelnar inte glasyren). Smält kokosoljan helt i en kastrull på spisen. Ta bort kokosoljan och häll sedan i agaven och kakaon och rör om. Glasyren ska inte vara rinnig men inte heller trögflytande. Häll på den svala kakan och ställ in i kylen. Låt stelna helt innan servering.