Ingefärs- och havrekakor

Detta recept är från en kokobok som heter "Power snacks - 50 nyttiga mellanmål fulladdade med näringsämnen". Har dock bytt ut några ingredienser för att gör dem socker och glutenfria.
 
12 st
50 g mjölkfritt margarin
2 dl mandeldryck (mandelmjölk)
1 msk jordnötssmör utan bitar
2 msk agave
1 msk malen ingefära
200 g glutenfria havregryn
 
Koka upp margarin, mandelmjölk och jordnötssmör i en kastrull på medelhögvärme. Rör om då och då. Sänk värmen till låg och låt koka i 5 minuter. Rör ner de övriga ingredienserna i kastrullen och blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper i en form och klicka ut matskedsstora högar av blandningen på i formen. Täck över och ställ in i kylen så att kakorna hinner stelna innan servering. 
 
 
Spritsade hälften av kakorna med chokladkräm.

Kommentera här: