Bas

Har man en bas att bygga upp sina bakverk på så kan man komma långt. Dessa 4 ingredienserna har jag alltid hemma och man kan göra fruktansvärt mycket med det. Lägga till och ta bort ingredienser och skapa nytt. Mycket naturligare ingredienser är svårt att hitta och skapa nytt med. 


Banan - går att steka, ha rå, frysa in, i ugnen osv. Har en bra konsistens att jobba med och går ihop med det mesta. Helst vill jag ha dem näst intill övermogna! 

Dadlar - naturlig sötning. Går också att använda i både upphettning, rumstemperatur och nerkylning. Ger en bra konsistens mosade. Låter mina stå i vattenbad i kylen och låter dem bli riktigt mosiga. Lätta att ha att göra med därefter!

Kokosolja - använder det för att spä ut choklad och tunna ut dem flesta bakverk. Steker även i det. Kokosoljan blir rinnig i höga temperaturer och fast i kallare temperaturer. Nackdelen är att det man använder kokosolja i oftast behöver stå kylt. 

Kakao - osötad kakao är den jag använder. Går också att kyla, äta som den är eller hetta upp. Perfekt som fyllnad när smeten är "rinnig". Dessutom, vem gillar inte choklad? 


Kommentera här: