Semlor

Denna variant är inte lika söt som de klassiska semlorna men har smakerna. 

6 st
Bullar:
2 dl havregryn
1 dl mandel
2 msk honung
3 msk kokosmjöl
2,5 dl kvarg
3 ägg
2 tsk bakpulver
3 msk physelliumhusk 
1,5 tsk kardemumma 

Mandelmassa:
2 dl mandel
2 msk honung
1/3 dl vatten

Bullarna:
Mixa alla torra ingredienser till ett mjöl. Blanda i de blöta ingredienserna och rör om väl. Kan behöva knådas ihop med händerna sista biten då degen blir tung. Forma till bollar och lägg ut på plåt. Ju större bollar desto längre gräddningstid. In i mitten av ugnen på 175 grader i 30-40 min. Känn av med sticka då och då så att de är fuktiga i mitten men inte kladdiga. Låt svalna lite innan de skärs upp. 

Mandelmassan:
Mixa mandeln fint. Blanda i honungen och vattnet lite i taget och rör om. 

Semlorna:
Dela bullarna så de har en större nederdel än lock. Gröp ur bullarna i mitten och blanda de urgröpta smulorna med mandelmassan och lägg i det urgröpta området. Spritsa på vispad grädde och på med locket. 

(null)

Kommentera här: