Pizza med broccolibotten

Detta är en pizza med botten av broccoli, helt glutenfri. Broccolin gjorde botten väldigt saftig och smaken tar inte över pizzan. Känns väldigt fräsch att äta och antagligen godaste hemmagjorda pizzan! Använder man fryst broccoli bör man krama ur broccolin på lite vatten när den tinat. 
 
250 gram upptinad broccoli
2 ägg
2,5 dl mandelmjöl
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Mixa broccolin med en stavmixer och häll sedan i äggen och mjölet och rör om ordentligt. Häll upp smeten på en ugnsplåt med lite kant som har bakplåtspapper. Förgrädda botten tills den är gyllene. Bre på tomatpuré på botten och lägg på valfri topping. Här är en topping på champinjoner, zucchini, lök, soltorkade tomater och pesto. Grädda pizzan i ca 10 minuter eller tills toppingen smält/mjuknat/fått färg beroende på vad man har på.
 
 

Kommentera här: