Blåbärspaj smulpaj

Superenkelt alternativ till den klassiska sockerbomben som många smulpajer kan vara. Dessa blåbär köptes från en ekolgisk gård strax utanför staden som hade väldigt söta färska blåbär. 
 
100 gram mjölkfritt margarin
5 dl glutenfria havregryn
3 msk agave
 
Blåbär (använda 5 dl)
 
Låt margarinet bli rumsvarmt och smula sedan ner det i en bunke. Tillsätt havregrynen och agaven och blanda väl tills det blir den klassiska smulpajskonsistensen. "Smöra" en form med olivolja/kokosolja/mjölkfritt margarin och lägg i blåbär. Fördela smuldegen jämnt över blåbären. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills degen är gyllene. 
 
Tips! servera med vaniljkvarg eller vanilj"kvarg" av soja eller havre om man äter gluten.
 
 
 

Kommentera här: