Cheesecake pepparkaka
Botten:
2,5 dl mandelmjöl (+0,5 dl)
12 färska dadlar
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
Fyllning:
2 dl cashewnötter (blötlagda över natten)
0,5 dl kokosolja
1,25 dl kokosmjölk (krämig, använder alpro cuisine coconut)
1 msk dadelsirap
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver
Botten:
Mixa dadlarna och rör ner resterande lite för lite (utom 0,5 dl mandelmjölet). Häll 0,5 dl mandelmjölet i botten så att kakan inte fastnar. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant. Ställ i kylen.
Smeten:
Häll av cashewnötterna och blanda allt i en mixer tills smeten är slät och fin. Häll upp smeten i formen över botten och låt stå i kylen över natten. Förvaras och serveras kyld.