Zucchini och hasselnötsbröd

2 dl malda hasselnötter
1 zucchini
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
1/2 dl chiafrön
4 ägg
1 dl profiber
Salt

Olja & mandelmjöl till formen

Börja med att riva zucchinin grovt. Pressa ur vattnet ur zucchinin. Mal ner hasselnötter tills det blir som ett grovt mjöl. Blanda i resterande alla ingredienser i en skål. Olja och bröa en form (mandelmjöl fungerar bra att bröa med) och tryck ner smeten. In i ugnen på 175 grader i 30-40 min eller tills det är gyllenbrunt. Brödet blir saftigt och gott!

Eller så gör man samma "misstag" som mig och glömmer att bröa formen. Tog och mixade det som jag skrapade ur formen och sen in i ugnen en stund till. Vips så blev det ströbröd (till nästa gång)! 


Kommentarer:

1 Mirjam Therese:

Åh vad spännande recept! Det får jag testa någon gång :D

Svar: Gör så, riktigt saftigt och nötig smak :)
alternativmat.blogg.se

Kommentera här: