Sötpotatischips med chili

Ett superenkelt recept. Liknande det jag gjorde på rotfruktschips för ett tag sedan. 
 
1 sötpotatis
Chilipulver
Salt
Olivolja
 
Skala sötpotatisen. Skär upp tunna skivor och lägg på en plåt. Jag använder potatisskalaren (eller en osthyvel) för att få perfekt tunna och jämna skivor. Lägg dem så dem inte ligger omlott. Ringla över lite olivolja försiktigt. Tillsätt salt och chilipeppar över chipsen. In i ugnen (med varmluftsugn kan man ha inne flera plåtar samtidigt) på 150 ºC i 1- 1,5 timme. Chipsen ska vara torkade men inte brända. Låt svalna på eftervärme. Låt stå helt och svalna innan dem tas bort från plåten så dem torkat helt och lätt går att ta bort. Färdiga att äta! 
 
Går att smaksätta med annat än chili också. Går att variera mycket med smaksättningar!
 
 
 

Kommentera här: