Hallon och kokospaj

Botten
2 dl kokosmjölk
2 dl kokosmjöl
1 dl majsmjöl
1 msk kokossocker
 
Fyllning
1 dl hallon
1 dl kokosmjölk
5 tsk chiafrön
1 msk kokossocker
 
Topping
100 gram 90 % Choklad
1 msk Kokosolja
 
Botten
Blanda ihop samtliga ingredienser. Olja och bröa en ugnsform. Tryck ut degen i formen och in i ugnen på 175ºC i 15-20 minuter eller tills det börjar bli lite gyllene. 
 
Fyllning
Börja med fyllningen medan botten är i ugnen. Koka upp hallon, kokosmjölk och kokossocker och ta sedan bort kastrullen. Lägg i chiafröna och rör om. Låt stå och svalna ett tag tills chiafröna gjort hallonfyllningen tjockare. Häll sedan på fyllningen på kokosbottnen i formen. 
 
Topping
Smält choklad och kokosolja på lägsta värmen på spisen under omrörning. Häll sedan på chokladen över kakan och låt svalna en stund innan servering så att chokladen blir hård. 
 
 
 

Kommentarer:

1 Alexandra:

Hej, kul med alternativa recept. Men vad är kokossocker? Gissar att det, som allt annat socker, är blodsockerhöjande. har du koll? :)

Svar: Hej, kokossocker har lägre GI men höga halter fruktos och en del kolhydrater i sig. Vill man ha något som inte påverkar blodsockret så fungerar stevia väldigt bra. :)
alternativmat.blogg.se

2 Alexandra:

Ja eller aspartam :) Tack :)

Svar: Ja, precis. Dock har jag aldrig hittat aspartam i en vanlig mataffär som jag gjort med stevia 😊
alternativmat.blogg.se

3 Jasmine:

Så gott det lät och såg ut :D

Svar: Det var den också 😋
alternativmat.blogg.se

Kommentera här: