Blåbär och mint rutor

100 gram mjölkfritt margarin
2 msk kokosolja
1,5 dl majsmjöl
4 dl glutenfritt mjöl
300 gram frysta blåbär
5 droppar pepparmyntsolja
2 tsk bakpulver
2 msk agave

Smält margarinet och oljan på medelhög värme på spisen. Häll sedan i blåbären och låt det puttra tills blåbären är tinade och mjuka. Ta bort kastrullen från plattan men blanda resterande i den. Häll i pepparmyntsolja (går att skippa om man vill). Häll i bakpulver och agave i kastrullen och rör om. Häll i mjölet lite i taget under omrörning tills allt mjöl är i. Häll över i en ugnssäker form. I och med att det är kokosolja i fungerar de flesta porslins- och silikonformar utan att man behöver smöra och bröa. In i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta ut den och skär upp den i rutor. In i ugnen i ytterligare 10-15 minuter beroende på ugn och hur saftiga man vill ha dem. Ta ut och låt svalna. 

Lite krispiga ovanpå och väldigt saftiga inuti. 

Kommentera här: