Kaffepanacotta med kolasås
5 dl vispgrädde
1 påse vegogel
2 msk pulverkaffe
1/2 vaniljstång
10 droppar vaniljstevia
Värm på grädden i en kastrull på spisen. Värm men koka inte. Rör ner pulverkaffet och låt det lösa sig under omrörning. Droppa i stevia. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna och rör ner i kaffeblandningen. Ta bort kastrullen från spisen och tillsätt en påse vegogel (motsvarar 2 gelatinblad) under omrörning. Häll upp i glas, detta räckte till 6 portioner. Ställ in i kylen ett par timmar eller över natten innan servering.
Kolasåsen är gjord på kondenserad mjölk. Koka en burk kondenserad mjölk utan etikett i en kastrull som hela tiden har vatten som täcker burken. Koka i 2 timmar och kyl sedan ner burken. Tillsätt ev. Sötning om man vill, honung/agave/stevia/kokossocker.