Mangochutney

En mangochutney som är enkel och snabb att dra ihop. Sen om den följer alla normer och regler för en riktig mangochutney har jag inte riktigt koll på (har inte koll på hur en riktig ska göras). Men denna var som en mangochutney i konsistens, om möjligt magrare och inte lika klibbig. Det är lite hetta i den och den som vill ha mildare kan minska med kryddorna. 
 
Ca 1 dl mangochutney
1 färsk mogen mango
1 msk pektin
1/2 tsk malen ingefära
1 krm chilipeppar
1 msk citronsaft
 
Började med att mosa ut mangon i en skål, så att det blev en massa med mangobitar och saften från den. Hällde sedan i ingefäran och chilipepparn. Hällde över allt till en kastrull och värme på tillsammans med citronen. När den börjat småkoka hällde jag i pektinet och lätt det koka på högsta värmen i 1-2 minuter. Lätt det sedan svalna och hällde över till en burk som förvaras i kylen. 
 
 

Kommentera här: