Chokladkaka med valnötter

Detta är ett gammalt recept som jag gjort tidigare, inna jag blev bättre på att utesluta gluten och mejeri.
 
3 ägg
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1,5 dl lättströ
5 msk kakao
1 dl hackade valnötter
100 gram smör
1 krm kanel
1 krm salt
 
Smält smöret och och vispa ihop det med äggen. Ta och blanda alla torrvaror i en separat bunke och häll i lite i taget medan man rör om. Smeten ska vara som en smet, inte rinnig. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Ställ in i ugnen på 175°C i 15-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
 
Till den gjorde jag en sås på varma björnbär. Värm 1 dl björnbär i kastrull (eller mikro) och rör ner 1 msk stevia i såsen och 3 msk grädde. Rör runt lite och häll på kakan.
 
 
 
 

Kommentera här: