Kalkonbiffar med rotfrukter och kesosås

Biffar:
500 gram kalkonfärs
1 ägg
1/2 dl pofiber
2 msk basilika
1 msk gräslök 
10 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
Salt 

Blanda allt i en skål och rör om noga så allt fördelas ordentligt. Platta till och stek på medelhögvärme tills biffarna fått stekyta. 

Rotfrukter:
5 potatisar 
1 sötpotatis
5 gula lökar
100 gram champinjoner
Salt
Peppar
Olivolja

Skär alla rotfrukter och lägg på en plåt. Ringla lite olja, salt och peppar över och rör om. In i ugnen på 225 grader i 20-30 min. Rör om då och då. 

Kesosås:
1 dl grekisk yoghurt
1 dl keso
2 msk gräslök
2 charlottenlökar
1 msk citronsaft
1 tsk citronpeppar
1 vitlöksklyfta

Hacka löken och pressa vitlöken. Häll ner alla ingredienser i en skål och rör om ordentligt. Kan serveras direkt eller stå och dra sig i kylskåpet. 

Tips! Istället för torkade kryddor, använd frysta. Ger mer smak. 


Kommentera här: