Kanelbullekladdkaka med vaniljkräm

Kakan:
200 gram valnötter
12 dadlar
2 matskedar kokosolja
1 matsked mandelsmör
2 dl mandelmjöl
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver

Vaniljkräm: 
1 hel kokosmjölk (krämig, använder alpro cuisine coconut)
1 tsk vaniljpulver
2 msk arrowrot
1,5 matsked agave
1 matsked kokosolja

Kakan:
Mixa valnötterna till fina smulor för sig och dadlarna till en kräm för sig. Rör ihop alla ingredienser tills det är en jämnt fördelad smet. Tryck ut degen i en form och ställ i kylen. 

Vaniljkräm:
Blanda allt under omrörning på medelvärme i en kastrull på spisen. Låt sjuda i 2 min (inte koka!) och ta sedan av kastrullen för att svalna. Häll över krämen på  kakan och låt stå i kylen minst 4 timmar innan servering. 

(null)



Kommentera här: