Vegansk chiligryta med sötpotatis

Detta blev min middag + 4 matlådor. Älskar stark mat så detta satt riktigt fint i magen!


Chiligrytan:
1 pkt krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1 stor sötpotatis
10 småtomater 
1 tsk sambal oelek 
1 aubergine 
1 pkt svarta bönor


Tillbehör:
Quinoa 
Harico verts 
Citrongräs
Umamibuljong kub

Chiligrytan:
Börja med att skala och skär sötpotatisen i små kuber. Häll i dem krossade tomaterna och småtomaterna i en kastrull och sätt på medelvärme. Lägg i sötpotatisen och låt den koka i tomatsåsen i ca 20-25 minuter (tills den börjar bli mjuk). Tillsätt övriga ingredienser. Låt småkoka i några minuter. 

Tillbehören:
Koka quinoa efter anvisning på förpackningen. Ha i en kub umamibuljong i quinoan och låt den koka med den. Koka upp harico verts och hacka citrongräset väldigt fint. Blanda sedan ihop allt. 



Kommentera här: