Fiskbullar på torsk

Det tog ett bra tag tills jag lyckades lära mig att äta fisk. Är fortfarande väldigt kräsen med det och endast vit fisk tillagad med kryddor eller sås eller färsk lax fungerar. Detta recept är på torsk som tillagats med kryddor och luktar precis som fiskpinnar vid tillagning, men en aning högre andel fisk i sig. 
 
800 gram tinad torsk
2 msk persilja
1 msk chili
2 msk pofiber
1 ägg
Salt
Svartpeppar
1 krm cayennepeppar
 
Börja med att skära upp torsken i små bitar och släng sedan i den i mixern. Mixa tills fisken är i stil med kycklingfärs och utan stora bitar i sig. Lägg över torsken i en bunke och häll i övriga ingredienser. Rör om ordentligt. Häll lite olja i en stekpanna. Krama torsken till biffar, pressa ordentligt så överflödigt vatten kommer bort annars faller dem lätt isär i stekpannan. Stek på medelvärme på båda sidorna tills dem är gyllenbruna. Servera med grönsaker och tillbehör. I detta fall fullkornsris och harico verts. En klick grekisk yoghurt eller valfri sås till så blir det riktigt gott!
 
 
 

Kommentarer:

1 Carolin:

va gott :P Detta kommer jag skriva ner, behövs mer fiskrecept här :)

Svar: Lätt att man fastnar i vanor och alltid gör samma sak tills man tröttnar. Kul att bryta av med något nytt och enkelt 😊
alternativmat.blogg.se

2 Amanda:

Ser supergott ut! Detta ska jag se till att testa någon dag :D

Svar: Tack 😃
alternativmat.blogg.se

3 Amanda Jona [SPONTAN]:

Torsk och lax är i princip de enda fiskarna jag äter också, så tusen tack för det här receptet! :)

Svar: Så lite så 😃
alternativmat.blogg.se

Kommentera här: