Biskvier

Ca 9 st

Botten:
3 äggvitor
1 dl malda hasselnötter 
1 msk kokossocker
2 dl mandelmjöl

Kräm:
3 ägggulor
1,5 dl kakao
2 msk kokossocker 
2 msk kokosolja 

Glasyr:
Mörk choklad 

Botten: separera äggen och spara äggulorna. Mal hasselnötterna till ett finkornigt mjöl. Vispa ihop alla ingredienser i en bunke och klicka ut matskedsstora kakor på en plåt. Platta till dem lite. In i ugnen på 175 grader i 20 min eller tills dem är lite gyllene. Låt svalna innan kräm och glasyr läggs på. 

Kräm: blanda alla ingredienser i en kastrull. Ha på låg värme och rör samtidigt tills allt smält ihop till en enhetlig deg. Kokosoljan måste ha blivit helt smält. Låt svalna något och lägg sedan på den på kakbottnarna. Forma krämen så mer finns uppetill än precis på kanterna. 

Glasyr: använde mig av Lindts 90% choklad. Låt den smälta under omrörning på lägsta värmen på spisen tills allt smält. Häll över kakorna. Det kommer utanför så man kan behöva skära runt kakorna och lossa dem sedan. Chokladen kan man använda igen eller äta som den är! Förvara i kylen. 




Kommentarer:

1 Rebecha:

Vilka fina, måste testa några utav recepten :)

Svar: Tack så mycket, det tycker jag du ska 😁
alternativmat.blogg.se

Kommentera här: