Vanilj/chokladkaka med frosting

Chokladsmet

2 ägg
3 msk kakao
1 msk agave
1 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
75 gram mjölkfritt smör
1,5 dl vatten

Vaniljsmet

2 ägg
1 dl kokosmjöl
20 droppar stevia vanilj
75 gram mjölkfritt margarin
1 tsk bakpulver 
1,5 dl vatten

Frosting

2 ägg
3 msk kokosolja
1 dl kakao
Agave efter behag

Chokladsmet och vaniljsmet

Gör dem i två olika bunkar men på samma sätt. 
Smält det mjölkfria smöret på spisen. Knäck äggen och vispa dem lite så att dem inte är så kompakta. Häll i torrvarorna och sedan dem blöta ingredienserna och rör om till en "slät" smet (svårt med kokosmjölet att få den helt slät). Häll den ena smeten i formen och sedan den andra över. In i ugnen på 175 grader i ca 30-40 min. Låt kakan smalna lite. 

Börja med frostingen. Häll mer alla ingredienserna i en kastrull och rör om på medelvärme tills frostingen tjocknat lite och blivit slät. Häll över kakan och låt svalna. Förvara i kylen. 


Kommentera här: