Snickerskaka
Botten
100 g valnötter
1 msk dadelsirap
1 dl glutenfria havregryn
1 dl mandelmjöl
2 msk vatten
1/2 dl kakao
Fyllning
1,5 dl jordnötssmör
1 dl glutenfria havregryn
3 msk agave
3/4 dl vatten
Glasyr
1/2 dl kokosolja
2 msk agave
1/2 dl kakao
Botten
Börja med botten. Mixa alla ingredienser i en mixer och tryck sedan ut smeten i en form med löstagbar kant.
Fyllning
Gör sedan fyllningen. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät smet. Bred ut över botten försiktigt utan att blanda botten och fyllningen. Grädda i mitten av ugnen på 175 º C i 10 minuter.
Glasyr
Låt kakan svalna helt från att ha tagits ut ur ugnen (annars stelnar inte glasyren). Smält kokosoljan helt i en kastrull på spisen. Ta bort kokosoljan och häll sedan i agaven och kakaon och rör om. Glasyren ska inte vara rinnig men inte heller trögflytande. Häll på den svala kakan och ställ in i kylen. Låt stelna helt innan servering.