Minikladdkakemuffins

Dessa godbitar är små men väldigt goda! Ingen sötning behövs pga. dadlarna som är söta i sig. Dadlarna har fått ligga i vatten under natten i kylskåpet för att bli mjuka och lätta att göra med. Plocka upp dadlarna ur vattnet vid användning. Går att blötlägga dem längre än en natt också.
 
6 st minimuffins
12 st blötlagda dadlar
30 gram mörk vegansk choklad
1,5 msk kakao
1 msk kokosolja
50 gram hackade hasselnötter
 
Smält chokladen tillsammans med kokosoljan på låg värme. Häll sedan i hasselnötterna och kakaon och rör om. Mixa dadlarna till en slät smet (så gott det går att få dadlar släta) och häll sedan i chokladsmeten i mixern och mixa så allt blandas väl. Häll upp i små muffinsformar och in i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. 
 
40 minuter låter mycket men eftersom det inte är något mjöl i behöver dem tid. Muffinsarna ska ha en liten hård skorpa på utsidan och vara mjuka inuti. 
 
Serverade med hallonsylten som gjordes häromdagen samt en halv bit av 70% sockerfri och vegansk choklad.
 

Kommentera här: