Jordgubbscheesecake

Botten:
3 dl mandelmjöl
100 gram mjölkfritt margarin
 
Fyllning:
2 ägg
150 gram färskost
1 dl vispgrädde
20 droppar stevia vanilj
3 dl jordgubbar
 
Topping:
5 dl jordgubbar
5 msk chiafrön
 
Botten
Smält margarinet och blanda ihop med mjölet. Låt mjölet suga åt sig margarinet ett tag innan degen får tryckas ut i en form med löstagbar kant med ett bakplåtspapper i botten. In i ugnen i 10 minuter i 200 grader. Låt svalna innan fyllningen ska i. 
 
Fyllning
Mixa jordgubbarna och blanda ner färskost och stevia. Vispa upp äggen till en en fluffig smet. Vispa grädden tills den är fluffig. Rör ner äggsmeten i jordgubbssmeten och rör om försiktigt. Rör ner grädden försiktigt i övrig smet. Lägg smeten i formen där bottensmeten redan ligger. Låt kakan stå i frysen i 1-2 timmar innan toppingen läggs på.
 
Topping
Gör denna när kakan kommer in i frysen första gången för den behöver svälla en stund. Mixa jordgubbar och blanda i chiafröna. Rör om ordentligt och låt vila i kylen 1-2 timmar.
Ta ut kakan ur frysen och lägg på toppingen. Låt stå i frysen 3-4 timmar innan servering. Ta fram ca en halvtimme innan servering. 
 
 
 

Kommentera här: