Brödstänger

På en sats kan man göra brödstänger på denna smet. Dubbelsmet ger tillräckligt för att bli vanligt frukostbröd. 
 
2 dl majsmjöl
1 msk chiafrön
1 msk olivolja
1 tsk bakpulver
Timjan
1 msk psylliumhusk
1,5 dl kokande vatten
Sesamfrön
150 gram hummus
 
Blanda ihop alla torrvaror utom sesamfröna i en skål. Häll i oljan, hummus och vattnet och rör ihop till en deg. Låt den sedan vila i 10 minuter. Olja en avlång form och häll i sesamfrön i botten. Tryck ner degen i formen och in i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Ta ut brödet och skär upp det i stavar. Lägg in stavarna i ugnen i 175 grader i 20 minuter till. Servera med valfri sås. 
 
I detta fall använde jag vanlig creme fraiche med ingefära och chili som sås. Alltså inte en vegansk sås. 

Kommentera här: